Wat is een serre?

Ik bouw al bijna 25 jaar serres en nog steeds hebben de meeste van mijn vrienden geen idee wat ik doe. Een van onze klanten zei ooit tegen ons: “Als ik ooit een ander huis bouw, zal het een slaapkamer, badkamer, keuken en serre hebben, omdat dit de enige kamers zijn die we ooit gebruiken!” Nou, toen hij 15 jaar later een nieuw huis aan het bouwen was, voegde hij nog een paar kamers toe aan die lijst, waaronder een veel grotere serre.

Wat is een serre?

Een serre is in de eerste plaats een leefruimte. Sommige mensen gebruiken het als een woonkamer, anderen een eethoek (wat echt een heel mooi decor is voor vakantiemaaltijden). Toen de Europeanen voor het eerst serres begonnen te bouwen, bouwden ze ook kassen. De ene ruimte om het te laten groeien, de andere om het te laten zien! Het punt is dat serres overal om ons heen zijn en tegenwoordig steeds populairder worden op huizen. Niet alleen meer een kamer in een Victoriaans huis, maar een hele leefruimte om het hele jaar door van de zon te genieten, planten, fruit en groenten te kweken en te gebruiken als passieve energiebron voor uw huis!

Waarom zou je een serre willen?

In plaats van je af te vragen waarom je een serre zou willen, probeer je eens af te vragen waarom je geen serre zou willen? Zeker met een eengezinswoning kan een serre een mooie toevoeging aan de woning zijn. Waar de een er een zitruimte van maakt met leeshoek en alles erop en eraan. Kies de ander ervoor om een grote eettafel te plaatsen, zodat wanneer er met het hele gezin inclusief aanhang gegeten wordt er de ruimte voor is. Een groot voordeel van een serre is dat het een mix is van binnen en buiten, al helemaal als je een glazen serre hebt. Je hebt het gevoel hierdoor dat je buiten zit, maar zit toch lekker warm en droog het hele jaar door.

Bron: metalura.nl