Henders & Hazel – van trends naar stijl naar merkmeubels

De wortels van het meubelmerk Henders & Hazel liggen in het einde van de jaren 60 van de 20e eeuw. In die tijd begon Georges van den Bosch een fabriek waarin meubilair werd vervaardigd; en dan gemaakt van stalen buizen. De firma zou uitgroeien tot een vermaard familiebedrijf dat vooral na 2004 heel geliefd meubilair ging maken. Het merk zou zich als een vlek over heel Europa verspreiden met nog wel een Nederlandse thuisbasis. Hier wordt gewerkt aan magistraal design en hier worden de meubels ook intensief getest. Het bedrijf heeft een sterke concurrentiepositie. Kopiëren is namelijk uit den boze, opmerkelijk design creëren is juist het uitgangspunt. Maar dan wel functioneel. Want naast de esthetica heeft elk meubel overduidelijk een functie: om in te zitten, om in op te bergen, noem maar op.

Henders & Hazel is gewoon top

Het merkmeubilair blijft door de designers en de makers kritisch bekeken. Er wordt nooit afgedongen op kwaliteit. Zo worden de meubels alleen vervaardigd van eerste kwaliteit hout, van leer zonder enige mankementen en van ijzersterke en kleurechte stoffen. Wie een bank, stoel of tafel nader bekijkt, ziet dat alles met de hand gemaakt is. Dit is absoluut geen lopende bandwerk. De controle is ook kritisch. Bij het minste of geringste constructiefoutje of een kleine kleurafwijking komt een meubel gewoon niet in de verkoop.

Combineer meubels met accessoires van Henders & Hazel

Kleur mag er zijn bij dit meubelmerk. Alleen al voor de stoffering zijn zo’n driehonderd kleuren beschikbaar. En dan van stoffen die niet van kleur gaan verschieten. Zo heb je altijd keuze en kun je tinten kiezen die goed bij je interieur passen. En het houdt niet op bij de meubels. Want van hetzelfde merk kun je ook woonaccessoires kopen, fraaie lampen, gadgets en zelfs parket. Je kunt dan in eenzelfde stijl en design je interieur verder pimpen. Eenheid zorgt voor harmonie in je leefruimte.

Vier uitgangspunten voor het meubilair

Stijl is natuurlijk een paraplubegrip. Er past zoveel onder. Bij Henders & Hazel besloten ze het stijlbegrip wat duidelijker te maken. De focus werd namelijk op vier kenmerkende woonstijlen gezet. En daaraan werden de meubels weer ‘gehangen’. Zo koop je nu dus meubels vanuit vier stijlgedachtes:

• Natuurlijke stijl

• Industriële woonstijl

• Landelijke stijl

• Moderne interieurstijl

Natuurlijk zal een meubel in moderne interieurstijl het ook heel goed doen als je een minimalistische interieurstijl voorstaat. En meubels in natuurlijke stijl zijn heel goed in te passen als je je woonruimte in Scandinavische stijl hebt vormgegeven. Een mooi extra van de meubels van Henders & Hazel is wel dat er altijd een gezellige sfeer van uitgaat. Dit merk waardeert design niet in verstilde museale zin maar als sfeer verhogend element in een levendige huiskamer.

Volg een trend en creëer een woonbeleving

Zin om je woonruimte eens naar een hoger plan te tillen? Dan kun je je inspireren op de trends die Henders & Hazel voorstaan. Neem nou die eigenzinnige anti-instagram trend. Of de heerlijk zoete trend met pasteltinten, opgepept door een kwastje zwart. Aangenaam is ook de trend met wat aardse tinten, mooi versterkend in een nostalgisch interieur. Benut de trends van het merk en kies dan pas een daarbij afgestemd merkmeubel. Deze meubels kun je kopen via Deruijtermeubel.nl!