Op een veilige manier een wespennest verwijderen

wespennest verwijderen

Een wespennest verwijderen moet op een veilige en professionele manier gedaan worden. Dit is van belang omdat de wespen je kunnen aanvallen en wanneer dit een nest betreft kan dit een gevaarlijke situatie voor jezelf worden. Wespen zijn namelijk erg beschermend wanneer zij het gevoel hebben dat ze in gevaar zijn en dit mechanisme zal nog meer worden geactiveerd wanneer het een nest betreft. Een wespennest kan je herkennen aan meerdere wespen die heen en weer blijven vliegen op een en hetzelfde punt. Een nest kan je met het blote oog van buitenaf kunnen zien maar het kan ook heel goed zo zijn dat de nest verstopt zit en dan zal je de nest zelf niet snel zien zitten. 

De plek van een nest

Een wespennest zie je op een bepaalde plek hangen. De plekken waarop een wespennest voorkomen kunnen verschillen. De plekken waarop wespen een nest vormen zijn voornamelijk ook beschutte plekken, dit kan dus ook betekenen dat er een nest wordt gevormd onder bijvoorbeeld dakpannen van een huis. Dit zijn de plekken die niet gemakkelijk voor de mens te bereiken zijn. Een wespennest zie je ook veel in bomen in natuurgebieden. Een wespennest verwijderen moet altijd gedaan worden door een professional, die weet hoe die dit op een veilige en goede manier moet doen. 

wespennest verwijderen

Je eigen veiligheid

Het is echt van groot belang dat je een wespennest door een professional laat verwijderen omdat de wespen er alles aan zullen doen om hun nest te beschermen. Dit kan zeer nadelig voor jezelf werken. Het kan ook zo zijn dat je allergisch bent voor een wespensteek en dan is het al helemaal noodzakelijk dat je ver uit de buurt blijft van een nest. Het is in ieder geval zeer sterk aan te raden om uit de buurt te blijven van een wespennest, voor ieder.