Met kennis van financiën een hypotheek afsluiten? Ga voor execution only! 

Execution only hypotheek

Het kopen van een woning staat garant voor een roerige periode. Een periode waarin er allerlei veranderingen zitten aan te komen en waarin ook vaak veel kosten moeten worden gemaakt. In de praktijk zie je dat veel mensen deze kosten min of meer op de koop toenemen. Mede door een gebrek aan tijd of zin om de beste deals te sluiten betalen mensen simpelweg wat er van ze gevraagd wordt. Dat is zonde, want het kan zijn dat je hiermee financiële voordelen misloopt. Zo bestaat er een goede kans dat jij, omdat je over uitgebreide kennis beschikt van financiën en hypotheken, helemaal geen hypotheekadviseur nodig hebt. Als dat zo is en je kunt dat aantonen, dan is een execution only hypotheek zeer geschikt voor jou. Hierbij sluit je met behulp van een bemiddelaar zelf een hypotheek af en bespaar je je dus de kosten van een hypotheekadviseur.

Execution only hypotheek

Over welke aspecten moet je bij execution only zelf een beslissing nemen?

Als je daadwerkelijk voor een execution only hypotheek wenst te gaan, dan zul je over onder meer deze zaken een beslissing moeten nemen:

  • De hypotheeksoort. Bekende soorten zijn de annuïteitenhypotheek en de lineaire hypotheek.
  • De hypotheekduur. Meestal kiest men voor dertig jaar.
  • De rentevaste periode. De meeste mensen kiezen hierbij voor tien of twintig jaar. Voor snel financieel voordeel of als je kort in dit huis blijft wonen kies je voor tien jaar, als je daarentegen lang in dit huis wilt blijven lijkt twintig jaar logischer.
  • Het afsluiten van verzekeringen, zoals de opstalverzekering en de overlijdensrisicoverzekering.