De verschillende soorten douche cabine

Er is overal tegenwoordig bijna te veel keus. Je ziet door de bomen het bos niet meer tussen alle soorten. In deze blog wordt er ingegaan op zo ongeveer elke soort douche cabine. Je krijgt meteen te horen wat de voordelen zijn van zo’n douche cabine en waar je op moet letten bij een bepaalde douche cabine. 

De afsluiting

Allereerst even de afsluiting voor je douchecabine. Er zijn verschillende opties als het gaat om het kiezen van de juiste douchedeuren voor je douche cabine. Schuif douchedeuren bewegen van de ene kant naar de andere kant, terwijl scharnierende douchedeuren op scharnieren opengaan. Schuif douchedeuren zijn ideaal als ruimtebesparende maatregel voor kleinere badkamers. Ze kunnen bestaan uit 2 of 3 panelen. Het kan echter moeilijker zijn om de schuifrails te onderhouden en schoon te maken. De schuifdeur kan ook vast komen te zitten of de rails kan verbogen raken. Scharnierende douchedeuren bieden een grotere opening en zijn ideaal voor grotere badkamers. 

De scharnieren kunnen echter gaan roesten en het water kan uit de douchedeur ontsnappen. De deuren kunnen ook in een frame of zonder frame worden geleverd. Douchedeuren zonder frame zien er eleganter uit en hebben een schone, hoogwaardige uitstraling. De meeste moderne woningen kiezen voor de frameloze optie. Ze zijn ook gemakkelijker te onderhouden. Ze zijn echter duurder in vergelijking met de geframede opties. Ingelijste douchedeuren zijn goedkoper en hebben een eenvoudigere installatie. De frames kunnen gaan roesten of iets dergelijks over een langere periode. 

Vormen douche cabine

Allereerst een vierkante douche cabine die vanzelfsprekend aan alle vier de zijden dezelfde lengte heeft. Dit type helpt je ruimte te besparen, omdat hij heel gemakkelijk en eenvoudig aan een muur of een hoek kan worden bevestigd. Het belangrijkste materiaal hier bij de vierkante douchewand is het glas, omdat het zicht naar buiten toelaat en de illusie van meer ruimte geeft. Hij is dan ook geheel doorzichtig. Dan een rechthoekige douche cabine. Deze is langer dan een vierkante behuizing en geeft de gebruiker meer ruimte, dit soort douchewand is ideaal voor een onregelmatig gevormde ruimte die niet perfect vierkant is. Deze onderscheidt zich door zijn langere zijwanden en kortere eindwanden. Vervolgens de half-ovale douche cabine. Deze heeft twee uiteinden zoals die van vierkante douchewanden. 

Het maximaliseren van de ruimte

De middelste zijde van de semi-ovale douchewand heeft een zijde die recht is en een andere die gebogen is. De rechte kant wordt tegen de muur geplaatst, terwijl de gebogen kant naar buiten naar de badkamer is gericht. Dit maximaliseert de ruimte van de douche vergelijking met de vierkante en rechthoekige douchewanden.  Als laatste de halve-cirkel douche cabine. Deze heeft een rechte zijde en de andere zijden zijn gebogen. Dit is meestal de voorkeur van de consument als er een meer stijlvolle en moderne look is gewenst. Het neemt echter meer ruimte in beslag. De installatie van dit type van overdekking is ook een beetje ingewikkeld. Dit is ook duur in vergelijking met de andere opties.