Balkonschermen waarvoor worden die gebruikt?

daklekkage arnhem

Balkonschermen worden geplaatst om wind tegen te gaan en privacy te creëren. Dat is dan ook de reden dat schermen om of op een balkon ook wel privacy schermen worden genoemd. De schermen worden inderdaad op of om een balkon geplaatst waarbij de schermen op een balkon vaak zijn geplaatst tussen twee balkons, de zogeheten galerij balkons. Deze schermen zijn ook hoger dan de schermen die om het balkon heen geplaatst worden. De ‘galerij schermen’ kunnen gemaakt worden van veiligheidsglas waar je niet doorheen kunt kijken, maar de schermen kunnen ook gemaakt worden van kunststof. De kunststof platen zijn verkrijgbaar in veel verschillende decors en kleuren en ze zijn onderhoudsvrij. Door een scherm te plaatsen tussen gevel en balustrade krijg je een afscheiding tussen jouw balkon en dat van de buren. Wanneer je tegen een lelijke muur aan zit te kijken kun je ook zo’n scherm plaatsen.

Balkonschermen in alle maten en kleuren

Balkonschermen zijn er in alle maten, diverse materiaalsoorten en verschillende kleuren. Zo kun je jouw balkon voorzien van een uniek scherm. Wil jij privacy op je balkon kies dan voor schermen waar jij wel door kunt kijken, maar waarbij je niet zichtbaar bent voor anderen. Het balkonscherm wordt eenvoudig tegen het hekwerk van het balkon geplaatst en daarmee zorg je voor meer privacy en je zit ook nog voor een groot deel uit de wind. Is er boven jouw balkon nog een balkon? Dan kun je de ruimte tussen deze twee balkons zelfs helemaal dicht maken met schermen. De schermen worden zo geplaatst dat ze open en dicht kunnen. Dat kan door een schuif- of vouw systeem gedaan worden. Zo maak je van je balkon een soort erker waar je van vroeg in het voorjaar tot laat in het najaar gebruik kunt maken.

Elk scherm kan op maat gemaakt worden

Alle balkonschermen kunnen, net als privacyschermen, op maat gemaakt worden. Er zijn zoals gezegd verschillende soorten schermen die je om je balkon kunt plaatsen, zoals het scherm type de Luxe dat is opgebouwd uit aluminium basisprofielen die worden gevuld met gelaagd veiligheidsglas dat is opgesloten in glasrubbers en aluminium glaslatten. Dit scherm kan in alle standaard RAL-kleuren worden geleverd. Je kunt bij dit scherm kiezen uit meerdere soorten glasvulling. Ook het scherm type Massive wordt veel geplaatst. Dit scherm is opgebouwd uit een massieve volkern plaat van minimaal 8 mm. Het scherm is verkrijgbaar in meerdere kleuren en zelfs met houtstructuur. Wil je meer weten kijk dan eens op internet of ga naar de showroom in Vianen voor meer inspiratie. Je kunt voor advies ook je gegevens op de website achterlaten en je wordt dan zo snel mogelijk gebeld.

Kunststof schermen die ook worden gebruikt als afscheiding

Balkonschermen worden gebruikt als schermen tussen of om een balkon voor meer privacy en minder wind. Toch zien we steeds vaker dat deze schermen worden gebruikt als afscheiding tussen tuinen. Er wordt dan één wat groter scherm of meerdere kleine schermen geplaatst. Door die schermen te laten verspringen in hoogte kun je een hele mooie afscheiding maken in elke gewenste kleur.