5 voordelen van een cilinderslot bijbestellen

cilinderslot bijbestellen

Heb je extra cilindersloten in jouw woning nodig tijdens het verbouwen, verhuizen of voor een betere beveiliging van jouw woning of bedrijfspand. Ook als er ingebroken is of jouw cilinderslot versleten is wil je graag nieuwe cilindersloten. Wij vertellen jou de 5 voordelen van een cilinderslot bijbestellen.

1. Diverse functies

Bij het nabestellen van een cilinderslot kan je zelf het soort slot kiezen. Zo kan je kiezen voor een dubbele cilinder, deze heeft twee slotgaten en is ook wel de bekendste en meest voorkomende cilinder. Daarnaast heb je een halve cilinder, deze heeft aan één kant een sleutelgat en is onder andere geschikt voor kastdeuren, als bijzetslot en voor kluizen en opbergruimtes. Als laatste heb je de knopcilinder, die voorzien is van gemak. Aan de ene kant zit een knop (binnenzijde deur) en aan de andere kant een slotgat. Als de deur dicht valt dan vergrendelt deze automatisch. Ideaal voor als er visite of een pakketbezorger aan de deur staat en je snel jouw deur zonder sleutel wilt openen.

Heb je een deur met brievenbus of glas, kies dan voor een anti-manipulatieknop. Dat is een knopcilinder met op de knop nog extra knopjes die je in moet drukken. Kies daarnaast ook voor een SKG*** beveiligd slot, zodat je zeker weet dat jouw woning optimaal beveiligd is. Zo ben je wel minimaal 5 minuten tegen alle voorkomende inbraakmethodes beschermd. Dat geeft een heerlijk rustig en veilig gevoel. Zo kan je ook eens even weg van huis zonder je zorgen te maken over inbrekers. 

2. Elke maat

Bij een cilinderslot bijbestellen kan je zelf de afmeting kiezen. Je kiest de juiste maat door de lengte van jouw oude cilinderslot op te meten. Dit doe je door het cilinderslot uit de deur te halen en de lengte vanuit het midden van het boutgat naar links en rechts te meten. Dan krijg je twee maten in millimeters, bijvoorbeeld 30 mm links en 40 mm rechts oftewel 30/40. De cilindersloten zijn er in diverse maten, waardoor er altijd een geschikt cilinderslot voor jouw deur tussen zit. De standaardmaten zijn 32/32 en 30/30, afhankelijk van het merk. Heb je een nieuwe deur, dan zal waarschijnlijk het slotgat nog geboord moeten worden. In dat geval kan je dus het beste voor een standaardmaat kiezen.

3. Gelijksluitend

Verder is het voordeel van een cilinderslot bijbestellen dat je hiermee ervoor kan zorgen dat meerdere deuren met één en dezelfde sleutel bediend kunnen worden (gelijksluiting). Zo kan je ervoor kiezen om jouw voor-, achter-, schuurdeur, kajuit van de boot en poort met één sleutel te bedienen. Je hebt hierdoor geen zware sleutelbos en bent niet heel lang naar de juiste sleutel aan het zoeken. Dit levert minder stress en irritatie op. Ook is de kans kleiner dat je jouw sleutels kwijtraakt en als je deze kwijtraakt, dan zijn het er niet meteen zoveel. Zo bespaar je op extra kosten.

Kies voor gelijksluiting wel voor cilindersloten van hetzelfde merk als jouw andere sloten. Anders kan je ze namelijk alsnog niet met dezelfde sleutel bedienen. Bij een cilinderslot bijbestellen kan je er één per keer bestellen. Ook kan je ze meerdere keren toevoegen aan jouw winkelmandje, dan heb je wel meer cilindersloten. Bij het bestellen moet je wel een nummer doorgeven die op de zijkant van het cilinderslot of de sleutel staat. Als je een certificaat hebt, dan dien je daar een scan of foto van te maken en toe te voegen aan de bestelling. Zo weet je zeker dat je de juiste sloten krijgt.

4. Met certificaat

Er zijn dus ook cilindersloten met certificaat. Als je hiervoor hebt gekozen dien je dus daar een foto of scan van te maken en door te sturen of fysiek aan te tonen. Het voordeel van zo’n certificaat is dat de cilinders en sleutels niet zomaar bijgemaakt kunnen worden. Zo kan je met een gerust hart jouw sleutels uitlenen als je even of voor een lange tijd weg van huis bent. Echter, niet alle cilindersloten hebben een certificaat, dus let hier op. Als ze deze niet hebben dan hoef je dus niks aan te tonen, alleen het juiste nummer van de cilinder of sleutel door te geven.

cilinderslot bijbestellen

5. Sleutels bijbestellen

Als laatste kan je bij de cilinders ook meteen sleutels bijbestellen. Je krijgt er standaard geen sleutels bij, omdat ze gelijksluitend zijn en je dus de sleutels al hebt. Wil je dit wel, dan kan je bij de opties aangeven hoeveel je er wilt. Bovendien is dat voordeliger qua prijs dan dat je er nog losse sleutels bijbesteld. Elk cilinderslot heeft bovendien weer andere sleutels. Zo heb je een snijsleutel, keersleutel en kartelsleutel. Een snij- en kartelsleutel kunnen maar op één manier in het slot, een keersleutel op twee manieren. Bovendien is het slot bij een keersleutel ook tweezijdig te bedienen, dus kunnen er twee sleutels tegelijk in het slot. 

Verder is het voordeel van een keer- en kartelsleutel dat jouw broekzak niet beschadigd. Bij een snijsleutel kan dit wel. Bovendien krijg je een keersleutel gemakkelijker in het cilinderslot. Bij de Color+ uitvoering van het merk M&C heb je bovendien ook nog gekleurde keersleutels die gemakkelijk te onderscheiden zijn. Al met al is het dus een aanrader om een cilinderslot bij te bestellen als dit nodig is, want het biedt heel veel voordelen. Zo geeft het jou meer gemak en een veiliger gevoel. Ga dus aan de slag met een cilinderslot bijbestellen.