Zolder verbouwen tot slaapkamer in 3 stappen

Hoera een baby! Mooi is dat! Maar waar moet het slapen? Helemaal niet aan gedacht. Maar u heeft vast nog wel een zolder waar u eigenlijk niks mee doet. U kan deze laten omtoveren naar een zolder slaapkamer. Maar hoe moet dat gaan gebeuren?

Goede hulp

Een vrouw die is bevallen of zwanger is gaat geen zolder ombouwen tot slaapkamer. De man is waarschijnlijk aan het werk. Dan zit er maar een ding op, en dat is het te laten doen door een slaapkamerspecialist die ervaring hebben met dit soort klussen. Maar wat gaan zij precies voor u doen? Dit komt u te weten in deze tekst: 

3 stappen

  • De werkmannen kijken met u naar de mogelijkheden
  • U vertelt welk thema en welke spullen erin moeten komen
  • Zij gaan aan de slag om uw zolder te verbouwen tot slaapkamer

De werkmannen kijken met u naar de mogelijkheden:

Elke zolder is anders. Een kenmerk is, dat het er vaak wat donker is. Goede verlichting is dus belangrijk. U kan altijd om adviezen vragen. De slaapkamerbouwers meten voor u de ruimte op. Zij vertellen u wat voor mogelijkheden u heeft met betrekking tot de slaapkamermeubels. U kan geheel uw eigen keuzes maken qua meubels. Zij zijn erin gespecialiseerd om alles zo goed mogelijk naar u wensen in te richten. 

U vertelt welk thema en welke spullen erin moeten komen:

Als u alle meubels heeft gekozen kan het inrichten gebeuren. Waar moet het bed komen en waar de bank. Misschien wilt u er ook nog een badkamer bij laten bouwen. Voor inspiratie kan u altijd online kijken. Daar staan veel kindervriendelijke badkamers afgebeeld. Tegenwoordig is het belangrijk dat badkamers veilig zijn. Kinderen kunnen zonder het door te hebben zichzelf ergens aan verwonden. Dus neem dit ook mee bij het uitkiezen. De werkmannen maken een plattegrond hoe het eruit komt te zien. Soms beschikken de bedrijven die dit voor u uitvoeren over software dat ze u een 3D schets kan laten zien. Als u daar tevreden mee bent kunnen zij doorgaan naar de volgende stap. 

Zij gaan aan de slag om uw zolder te verbouwen tot slaapkamer

Er worden duidelijke afspraken gemaakt hoe de werkmannen te werk gaan. Als u tijden aangeeft dat u liever niemand in huis wil kan hier over overlegd worden. U zal versteld zijn hoe snel uw lege zolder tot een prachtige kinderkamer is omgetoverd. Zorg dat ze makkelijk te werk kunnen gaan. Ruim desnoods van tevoren de zolder op. 

Vaak is de trap naar de zolder niet veilig voor kinderen. Meestal zijn deze trappen steil en glad. U kan de trap ook aanpassen door hem minder glad te laten maken door bijvoorbeeld het te beleggen met vloerbedekking. Ook is een goede trapleuning van cruciaal belang. 

Als de zolder slaapkamer helemaal klaar kan het gereed gemaakt worden voor de baby. Zorg dus voor traphekjes, babyfoon en speelgoed. Fleur de kamer mogelijk nog wat op met eigen inspiratie.