Sierbestrating bij jouw woning? Let op het volgende

Er bestaan heel veel verschillende soorten sierbestrating. Welk soort sierbestrating jij het allermooist vind is gewoon een kwestie van van smaak. Om erachter te komen welke sierbestrating jij het allermooist vind is het verstandig om een moodboard te maken. In een moodboard zet je allemaal plaatjes van sierbestrating die jij mooi vindt. Vervolgens ga je naar de winkel en kies je een soort sierbestrating uit die tussen alle soorten sierbestratingen in zit. 

Strak of sierlijk 

Welke uitstraling moet je tuin hebben volgens jou? Het is belangrijk om dit vooraf te bepalen dit is namelijk makkelijker voor jezelf om uiteindelijk een keuze te maken voor de soort steen die je in je tuin wilt neerleggen Iedere siersteen heeft zijn eigen kenmerken. Ook zijn de tegels verkrijgbaar in verschillende maten. Ook de kleur van de bestrating heeft invloed over de uitstraling van je tuin dus let daar ook goed op. 

Onderhoud 

Het is ook goed om vooraf te  bedenken hoeveel onderhoud je wilt hebben aan je tuin. Een tuin leuk maar het onkruid wat minder. Wel is het nou eenmaal zo dat deze 2 dingen heel goed samen gaan. Als je weinig onderhoud wilt hebben aan je tuin is het verstandig om te kiezen voor een grote tegel. Een grote tegel houd namelijk een heleboel onkruid tegen, Dit komt omdat onkruid voornamelijk groeit in de gleuven van de tegel 

Ook het type materiaal van de tegel bepaald hoeveel onderhoud je hebt aan de tegels in je tuin. Keramische trekken veel minder vuil dan tegels die bijvoorbeeld gemaakt zijn van  beton. Betonnen tegels moet je vaker schoonmaken omdat er meer groene aanslag op de tegels te vinden s. Ook komen er snel vlekken op de tegels de vaker verwijderd moeten  worden. Gelukkig zijn er wel genoeg middelen om je tegels mooi schoon te krijgen. 
Bakker buitenleven heeft een groot assortiment sierbestrating. Ze hebben sierbestrating van verschillende materialen. Ook kunnen ze alle vragen beantwoorden van hoeveel onderhoud welke steen nodig heeft. Ze hebben de sierstenen in verschillende maten en kleuren, zo is er voor iedereen wat wils.