Zo begin je met airsoft

Airsoft, misschien heb je het wel voorbij zien komen. Airsoft is een schietsport waarbij je de tegenspelers moet afschieten door middel van een replica van een wapen. Je schiet met kleine balletjes die biologisch afbreekbaar zijn. Vind je airsoft interessant en zou je het wel willen proberen? Dan zijn er een aantal zaken die je moet regelen. Lees dus vooral verder voor meer informatie over airsoft en hoe je ermee kan beginnen.

Zaken regelen

Het is niet mogelijk om zomaar te beginnen met airsoft. Voordat je kan beginnen, moet je eerst een aantal zaken regelen. Om te beginnen, is het goed om te weten dat je meerderjarig moet zijn voor airsoft. Ben je nog geen achttien jaar? Dan moet je helaas nog eventjes wachten totdat je wel achttien bent. Bij airsoft draait het om realisme door bijvoorbeeld replica’s van wapens. Dit kan dus gevaarlijk zijn voor minderjarigen.

In Nederland is er een speciale airsoft sportbond genaamd NABV. Dit staat voor de Nederlandse Airsoft Belangen Vereniging om precies te zijn. Je hebt een vergunning nodig van NABV om te kunnen beginnen met airsoft. Zolang je geen vergunning hebt, mag je ook geen wapens in huis halen. Om de vergunning aan te kunnen vragen, is het van belang dat je een VOG aanvraagt. Daarmee kan je aantonen dat je geen gevaar bent voor andere mensen.

Wapen kiezen

Airsoft speel je dus door wapens te gebruiken. De wapens zijn replica’s van echte wapens. Dit betekent dat je het bijna niet kan onderscheiden van elkaar. De airsoft wapens zijn even zwaar als de echte wapens en de details komen ook overeen. Een bekend merk dat zich bezighoudt met het maken van replica’s is bijvoorbeeld tokyo marui. Dit merk is bekend onder de airsoft liefhebbers, omdat de wapens betrouwbaar en nauwkeurig zijn. Een ander bekend pistool is de glock 17 airsoft.

Als beginner moet je eerst nog wennen aan de schietsport. Je hoeft dan nog niet het beste wapen aan te schaffen. Wanneer je een wapen gaat kiezen, kan je wel op een aantal dingen letten. Het is belangrijk om te weten wat je rol is binnen het spel. Een verdediger zal een ander wapen nodig dan een aanvaller. Zo kan je kijken welk wapen daar het beste bij past. Hiernaast kan je naar je budget kijken om een keuze te maken.

Uitrusting aanschaffen

Zonder een wapen kan je niet meedoen aan airsoft, maar zonder een veiligheidsbril mag je niet meedoen aan airsoft. Een veiligheidsbril is namelijk verplicht voor het uitoefenen van deze schietsport. Zo bescherm je de ogen tegen de kleine balletjes. Om je gezicht verder te beschermen, kan je ook een masker dragen. Het kan echt veel pijn doen als je in je gezicht wordt geraakt.

Wat betreft de kleding is het handig om voor camouflage kleding te kiezen. Daarmee val je wat minder op in het speelveld. Kies voor een lange broek om je benen te beschermen. Hetzelfde geldt voor een shirt met lange mouwen. Goede stevige schoenen zijn overigens ook belangrijk. Kies voor comfortabele schoenen die voor goede ondersteuning zorgen. Zo kan je een langere tijd achter elkaar airsoft doen.