Woongenot verhogen door een deurdranger

Deurdranger worden steeds populairder en daardoor steeds vaker bevestigd aan deuren in huis. Maar wat zijn dit eigenlijk precies? En wat is de werking ervan? En waarom is het zo’n geliefd product? Een deurdranger kan een oplossing bieden bij problemen zoals een hard dichtklappende deur met beschadiging als gevolg en tocht. Daarnaast zorgen deurdrangers voor meer gebruiksgemak. Waarom dit zo willen wij in deze blog meer over vertellen. Lees dus vooral verder als jij op zoek bent naar meer wooncomfort of kampt met een van de bovengenoemde problemen.

Wat is een deurdranger eigenlijk?

Voordat we verder gaan is het natuurlijk handig om te weten wat een deurdranger precies is. Niet iedereen is immers bekend met deze term! Wij leggen het graag voor je uit. Een deurdranger is eigenlijk een mechanisme wat ervoor zorgt dat een deur automatisch weer sluit nadat hij is geopend. Normaal gesproken blijft een deur in de positie staan waar hij is losgelaten. Na het bevestigen van een deurdranger is dit dus niet het geval. Het automatisch dichtgaan van de deur is mogelijk door middel van een veer die is ingebouwd in het mechanisme. Deuren gaan hierdoor dus automatisch dicht, en je kunt het systeem zelfs afstellen. Zo kun je de snelheid van het dichtgaan van de deur dus zelf bepalen afhankelijk van jouw wensen!

De voordelen van deurdrangers

Voor het wooncomfort is een deurdranger een positieve aanwinst. Je hoeft zelf namelijk de deur niet meer dicht te maken, aangezien hij uit zichzelf dicht gaat! Echter zijn er nog veel meer voordelen van deurdrangers te benoemen. Zo kan een deur snel beschadigen wanneer een deur steeds hard dichtslaat. Dit is erg slecht voor de mechaniek van een deur en dat kan uitlopen tot een duur grapje. 

Door middel van een deurdranger kun je dit voorkomen. Bovendien verhoogt een deurdranger de isolatiewaarde van jouw huis. De deuren blijven namelijk steeds gesloten nadat ze zijn geopend, waardoor de temperatuur in huis constant blijft. Koude lucht komt niet binnen, kiertjes zijn verleden tijd en je energierekening wordt lager! Dat wordt tegenwoordig steeds belangrijker. We moeten dan niet vergeten te vertellen dat je ook nog eens jarenlang vooruit kunt met een deurdranger.

MijnIJzerwaren | Alles voor deuren en ramen

Het bevestigen van een deurdranger

Als je vaker in huis klust of over het algemeen handig bent met vergelijkbare dingen, dan zal het niet al te moeilijk zijn om een deurdranger in huis te installeren. Een deurdranger is namelijk met het volgen van instructies gemakkelijk aan een deur te bevestigen. Mocht je echter niet zo handig zijn met dit soort klusjes, dan raden we aan om het iemand anders te laten doen. Je zou een specialist kunnen benaderen bijvoorbeeld. Deze specialist kan de deurdranger meteen voor je afstellen zodat jouw deur op jouw gewenste snelheid dichtvalt. Je zou ook aan de fabrikant advies kunnen vragen over hoe je de deurdrangers het beste kunt bevestigen. Op die manier komt het installeren van dit product helemaal goed en kun jij genieten van een automatisch dichtgaande deur! Wie wil dat nou niet?