Stalen deuren – wat je misschien nog niet wist

stalen deuren

Stalen deuren zijn een groeiende trend in de interieurwereld, zowel voor woningen als voor kantoren en commerciële ruimtes. Naast hun strakke en moderne uitstraling bieden ze ook nog eens goede isolatie en duurzaamheid. Maar wist je dat er ook heel wat andere leuke weetjes zijn over stalen deuren? In deze blog kom je er alles over te weten

Stalen deuren zijn ecologisch

Niet alleen zijn stalen deuren duurzaam dankzij de lange levensduur en goede isolatie, ze zijn ook nog eens zeer milieuvriendelijk. Het materiaal is namelijk 100% recycleerbaar, wat betekent dat stalen deuren na hun levensduur volledig hergebruikt kunnen worden om nieuwe producten te creëren. Ook is staal een van de meest gerecyclede materialen ter wereld.

De stijl van stalen deuren heeft een interessante geschiedenis

De huidige populariteit van stalen deuren is geen nieuw fenomeen. De trend gaat namelijk terug tot het begin van de 20e eeuw, toen stalen ramen en deuren een populaire keuze waren voor industriële en utilitaire gebouwen. Het ontwerp werd later overgenomen voor woonhuizen in de jaren '30 en werd opnieuw populair in de jaren '80. Vandaag is het een stijlelement dat perfect past bij de hedendaagse minimalistische interieurtrends.

Stalen deuren zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en afwerkingen

Denk je bij stalen deuren alleen aan grote zwarte deuren met strakke lijnen? Think again! Stalen deuren zijn verkrijgbaar in vele stijlen, afwerkingen en kleuren. Van klassieke Franse deuren in retro pastelkleuren tot moderne stalen schuifdeuren met een industriële uitstraling.  

Je kan stalen deuren laten aanpassen aan jouw specifieke wensen

Een groot voordeel van stalen deuren is dat ze op maat gemaakt kunnen worden voor elk project. Dit betekent dat je niet alleen de grootte en het ontwerp kunt aanpassen, maar dat je ook kunt kiezen uit verschillende glassoorten, handgrepen en scharnieren om jouw deur helemaal aan te passen aan jouw stijl en behoeften.

Stalen deuren zijn perfect voor kleine ruimtes

Dankzij hun slanke profielen en grote glazen oppervlakken zijn stalen deuren een perfecte keuze voor kleine ruimtes. Door meer licht binnen te laten, lijkt een kamer meteen groter en ruimer. Bovendien zijn stalen deuren vaak schuifdeuren, wat betekent dat ze geen extra ruimte in beslag nemen bij het openen en sluiten, ideaal voor kleine appartementen of kamers.

Conclusie

Stalen deuren zijn niet alleen mooi en modern, ze hebben ook nog eens heel wat voordelen en leuke weetjes! Van de geschiedenis van stalen deuren tot de ecologische aspecten en aanpasbaarheid, er is veel dat je over dit materiaal kunt ontdekken. Of je nu op zoek bent naar een nieuwe deur voor jouw woning, kantoor, of commerciële ruimte, je kunt er zeker van zijn dat stalen deur een goede keuze is die niet alleen een statement maakt, maar ook jarenlang meegaat.

Bron: www.metaal-art.nl

Metalen deur