Waarom kiest u voor een hottub?

Een Welltub hottub is een bad wat verwarmd wordt door middel van een kachel. U kunt daarbij ook nog kiezen voor het laten bubbelen of juist niet. Naast een hottub is er natuurlijk ook nog de keuze voor een jacuzzi, een bubbelbad of juist een normaal zwembad. Wat zijn de voordelen van deze baden en waarom juist van een hottub?

De zwembaden voor in de tuin

De meeste mensen die op zoek zijn naar een zwembad of iets dergelijks om in te badderen, kiezen voor een zwembad of een jacuzzi. Een zwembad wordt voornamelijk gekozen door mensen met wat jongere kinderen omdat zij zelf kunnen zwemmen of voor mensen die graag baantjes zwemmen enzovoorts. Een jacuzzi of een hottub is minder makkelijk om in te zwemmen. Een hottub is voornamelijk om verwarmd in te zitten met bijvoorbeeld een borrel. Een jacuzzi is vrijwel hetzelfde, maar heeft geen warmte kachel, zoals een hottub die heeft.

Wat maakt een hottub nou een hottub?

Wat een typisch kenmerk van een hottub is, is het hebben van een kachel. Deze kachel wordt op hout of kolen gestookt, waardoor het bad verwarmd wordt. Daarnaast is een hottub voornamelijk van hout gemaakt, wat weer verschilt met een jacuzzi, die voornamelijk van kunststof is gemaakt. Een houten hottub is vaak wat moeilijker schoon te maken, doordat het bad volledig gemaakt. De hottub is meestal te vinden in skigebieden, waar men na een lange dag op de ski’s lekker kunnen opwarmen en de spieren kunnen laten ontspannen, om zo de volgende dag weer fris en fruitig op de ski’s te springen. Meer weten over een hottub houtkachel? Neem dan een kijkje op de website!