Stopcontacten – Het Verschil Tussen Opbouw- en Inbouw Stopcontacten

Stopcontacten zijn zonder twijfel een van de belangrijkste aspecten in onze huizen en kantoren. Zonder deze handige apparaten zou het opladen van onze devices en het gebruik van huishoudelijke apparaten, zoals de stofzuiger, haast onmogelijk zijn. Maar wist je ook dat er verschillende soorten stopcontacten bestaan? In deze blog ga ik het hebben over de twee meest voorkomende varianten: opbouw- en inbouw stopcontacten.

Opbouw Stopcontacten:

Opbouw stopcontacten worden vaak gebruikt in oudere huizen of bij renovaties waarbij het niet mogelijk is om een stopcontact in de muur te monteren. Dit type stopcontact wordt op de wand of op het plafond gemonteerd en verkrijgbaar in verschillende designs en kleuren. Het grootste voordeel van opbouw stopcontacten is dat ze eenvoudig te installeren zijn en over het algemeen goedkoper zijn dan inbouw stopcontacten. Ze zijn ook ideaal voor gebruik buiten, bijvoorbeeld om elektrische tuingereedschap aan te sluiten.

Inbouw Stopcontacten:

Inbouw stopcontacten zijn een populair type stopcontact op de markt. Dit type stopcontact goed voorzien vanwege het feit dat het vrijwel onzichtbaar is. Bij het inbouwen zit het stopcontact namelijk in de muur verzonken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en designs en bieden een strakke en moderne uitstraling in je huis of kantoor. Een belangrijk voordeel van dit type stopcontact is dat ze veiliger zijn dan opbouw stopcontacten, omdat de bedrading en verbindingen in de muur zitten en minder kans hebben om beschadigd te raken.

Combiflex Inbouwstopcontact:

Het Combiflex inbouwstopcontact combineert het beste van beide werelden. Het is een stijlvolle oplossing waarbij je een inbouwstopcontact kunt gebruiken op plekken waar het geen optie is om een stopcontact in de muur te monteren. Het systeem bestaat uit een inbouwdoos die op afstand van het stopcontact geplaatst kan worden. Het voordeel hiervan is dat de bedrading nog steeds in de muur geplaatst is, waardoor het stopcontact veilig en onzichtbaar is.

Prijsverschil:

Natuurlijk is het de vraag welk type stopcontact het beste bij jouw levensstijl past en hoeveel je bereid bent te betalen. Over het algemeen zijn opbouw stopcontacten goedkoper dan inbouw stopcontacten. Inbouw stopcontacten zijn echter esthetisch aantrekkelijker en veiliger voor gebruik, waardoor de extra kosten gerechtvaardigd kunnen zijn. Gelukkig bieden bedrijven zoals Combiflex ook een oplossing in de vorm van een combi-stopcontact die het beste van beide soorten combineert.

Conclusie:

Of je nu een opbouw- of inbouw stopcontact kiest, het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het stopcontact veilig is en past bij jouw levensstijl en behoeften. Hopelijk heeft deze blog je geholpen om een beter inzicht te krijgen in de verschillende opties die beschikbaar zijn, en kun je de beste keuze maken voor jouw situatie. Vergeet niet om altijd een gekwalificeerde elektricien te raadplegen als je hulp nodig hebt bij de installatie van het stopcontact!


Bron:
https://nlshop.se.com/