Sedum als afgewerkte mat

Sedummatten laten zich zo gemakkelijk te leggen als een grasmat

Het Sedummengsel bevat 8 tot 10 verschillende sedumsoorten in de kleuren groen, rood, geel en zilver en wordt kant-en-klaar bij u afgeleverd in een afmeting van ca. 60 x 40 cm met een hoogte van ca. 5 cm. Het Sedummengsel is ideaal als afgewerkte mat als groendak, als bodembedekker of als kleurrijke aanplant van hellingen. Na verloop van tijd groeien de planten samen en vormen ze een gesloten plantenperk.

De voordelen van sedum

De groenblijvende plant, ook wel vetkruid of sedumplant genoemd, behoort tot de dikbladige planten die min of meer sappig zijn. De Sedumsoorten voelen zich goed op een droge standplaats, doordat ze water in hun bladeren opslaan. Ze hebben ook ondiepe wortels. Helaas komt het steeds weer voor dat grassen op het dak groeien door middel van vluchtinseminatie. Zeker bij nieuw groen, als de daken nog niet helemaal begroeid zijn, is er ruimte voor en kunnen ze groeien. Vooral in het eerste jaar raden we aan om deze grassen te verwijderen. De kale plekken kunnen dan worden afgedekt door nieuwe planten of spruiten van naburige planten.

Tips en trucs qua plaats plaats verzorging

Deze groenblijvende Sedummatten zijn gemakkelijk te verzorgen en stellen geen hogere eisen aan de standplaats. De grond moet neutraal en gedeeltelijk schaduwrijk tot zonnig zijn. Met een lage waterbehoefte vraagt ​​dit Sedummengsel weinig tijd en zorg van de eigenaar. De Sedummix heeft doorgaans geen bemesting nodig. De bodembedekker kan van maart tot november worden geplant en bereikt een hoogte tot 10 cm. De bloeiperiode van het Sedummengsel loopt van juli tot oktober. Sedummatten zijn winterhard. Direct na het planten moet het groendak 2-3 keer per week worden bewaterd totdat de planten zijn gegroeid. Na beworteling kan de vergroening langere periodes van droogte doorstaan.