PU vloer toch wel een goede keus

solo gietvloer

Als men op zoek is naar een cementgebonden gietvloer met een krasvast karakter dan is een solo gietvloer misschien een goede keuze. Een polyurethaan vloer, of kortweg PU vloer, is een kunststof gietvloer die over vrijwel iedere ondergrond kan worden aangebracht. Polyurethaan is een vloeibare kunststof die vaak wordt gebruikt in verven en coatings. Sinds de jaren zestig wordt het ook gebruikt in industriële gietvloeren. Denk bijvoorbeeld aan de vloer in een ondergrondse parkeergarage. Veel mensen kiezen voor een gietvloer vanwege de vele voordelen. Ze zijn niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk maar er zijn ook geen vervelende naden waar vuil en stof in kunnen binnendringen. Doordat ze naadloos zijn, benadrukken gietvloeren de ruimte en creëren ze een gevoel van rust in het interieur.

solo gietvloer

Het goede van een PU gietvloer

PU gietvloeren zorgen voor een heel goede geluidsisolatie en zijn ze ideaal voor mensen met een huisstofallergie omdat ze geen stof of vuil aantrekken. Een ander voordeel is dat een gietvloer perfect te combineren is met vloerverwarming. Ook qua maat en vorm zijn er bij het leggen van een gietvloer vrijwel weinig grenzen. Door gebruik te maken van verschillende kleurtinten kunt men een gietvloer volledig aanpassen aan naar hun persoonlijke smaak. Met al deze eigenschappen is een PU gietvloer geschikt voor iedere ruimte. Of zij nu op zoek zijn naar een gietvloer voor de badkamer, woonkamer, slaapkamer, keuken of garage, een PU gietvloer past altijd.

Het gemak van een gietvloer

Door de jaren heen hebben we wel veel sterke vloeren gezien, echter is het wel zo dat de sterkste soorten niet altijd de mooiste kunnen zijn. Maar bij bijvoorbeeld een solo gietvloer kan je het beste van beide hebben. Daarnaast zorgt de speciaal ontwikkelde toplaag zorgt dat de vloeren prettig in onderhoud zijn. Zo geniet je jarenlang van een unieke vloerafwerking. Cementgebonden gietvloeren worden vaak gestort of gepleisterd en dat zorgt dat de vloer gemakkelijk schoon te maken is en bestand is tegen de meeste vloeistoffen. Zo hoef je niet elke druppel meteen op te vegen en blijft de vloer jarenlang mooi.