Jouw gietvloer prijs berekenen, hoe ga je hiervoor te werk?

Op het moment dat je een (nieuwe) vloer wenst te realiseren in je woning zal je tot de conclusie komen dat er tal van verschillende belangrijke zaken zijn waar je rekening mee zal willen houden. In eerste instantie zijn er natuurlijk de praktische eigenschappen waarover ze beschikt. Met andere woorden, hoe onderhoudsvriendelijk en bovendien ook hoe kwalitatief is de vloer in kwestie? Daarnaast spreekt het voor zich dat ook de kostprijs een niet onbelangrijke factor vormt. Wil je bijvoorbeeld graag een naadloze vloer kunnen realiseren in je huis? Dan zal je zonder twijfel aandacht willen besteden aan de gietvloer prijs die kan worden aangerekend. In ieder geval, alles wat je graag hierover wenst te weten laten we je graag hieronder ontdekken.

Welk soort gietvloer wil je graag laten realiseren in je woning?

De gietvloer prijs die moet worden betaald is in eerste instantie uiteraard sterk afhankelijk van het soort gietvloer waar gebruik van wordt gemaakt. Wanneer we de verschillende mogelijkheden op de markt onder de loep gaan nemen komen we tot de conclusie dat er sprake is van een niet onbelangrijk verschil in kosten tussen de verschillende soorten gietvloeren. Enkele gemiddelde prijzen voor deze vloeren hebben we hieronder alvast even voor je opgelijst:

  • 75 à 125 euro per vierkante meter bij een polyurethaan vloer;
  • 75 à 110 euro per vierkante meter bij een epoxy gietvloer;
  • 60 à 80 euro per vierkante meter bij een troffelvloer;
  • 45 à 70 euro per vierkante meter bij gepolierde beton;

De prijzen die worden aangerekend voor de verschillende gietvloeren kunnen dus behoorlijk verschillen. Wees je echter zeker ook bewust van het verschil in eigenschappen. Ook hier zal je tijdens het uitvoeren van een vergelijking beslist aandacht aan willen besteden.

Over welke oppervlakte moet de gietvloer worden aangebracht?

Het spreekt voor zich dat ook de gewenste oppervlakte waarover de gietvloer moet worden aangebracht een niet onbelangrijke factor is om rekening mee te houden. Hoe groter de oppervlakte is, des te kleiner de prijs per vierkante meter zal worden. Omwille van deze reden is het met als doel om de voordeligste gietvloer prijs te bekomen altijd interessant om de vloer in meerdere ruimtes in je woning in één keer te laten leggen. Let wel, wanneer er sprake is van een aanzienlijke opdeling van de globale ruimte in allemaal kleinere ruimtes kan ook dit de kostprijs uiteindelijk beïnvloeden.

Uit hoeveel lagen dient ze precies te bestaan?

Tot slot is het bij het berekenen van de gietvloer prijs eveneens niet onbelangrijk om stil te blijven staan bij het aantal lagen waaruit de vloer moet bestaan. Het spreekt voor zich dat het realiseren van een gietvloer bestaande uit bijvoorbeeld zes lagen een behoorlijk stuk duurder kan uitvallen dan wanneer er sprake is van een vloer die is opgebouwd uit slechts vier lagen. Voor elke laag die wordt aangebracht geldt immers dat ze voldoende moet drogen. Dit zorgt ervoor dat het realiseren van een vloer uit een groter aantal lagen heel wat meer tijd in beslag neemt. Het hoeft wellicht niet te worden benadrukt dat dit eveneens als gevolg kan hebben dat de uiteindelijke prijs voor je gietvloer gevoelig hoger kan uitvallen. Hier moet dus zeker aandacht aan worden besteed.