Feliciteren met een bos rozen

Vergeten dat je vriendin binnenkort jarig is? Wil je iemand spontaan verrassen om te vertellen hoe trots je bent dat ze haar diploma heeft gehaald? Feliciteren doe je met een bos rozen! Waarom rozen en niet gewoon een boeketje bloemen? Dat gaan we je hier uitleggen. Bij felicitaties wordt er vaak een boeketje bloemen gegeven. Denk aan een verhuizing, een verjaardag, een jubileum en talloze andere gelegenheden. Is het je al eens opgevallen dat de rozen in dit boeketje bloemen de eerste zijn die hun kop laten hangen?

Rozen gemengd met andere bloemen

Een gemengd boeket rozen heeft bloemen van allerlei kwekerijen, die allemaal hun eigen bacteriën meenemen. Rozen kunnen hier heel slecht tegen en zullen hun kop laten hangen. Een bos rozen, met echt alleen rozen zal veel langer op je vaas blijven staan, dan wanneer je een gemengd boeket op de vaas zet. Wanneer je een bos rozen haalt, zul je dus veel langer van je rozen kunnen genieten! En waarom dan een bos rozen, in plaats van een boeketje zonder rozen?

Waarom een bos rozen?

Wanneer je iemand bijvoorbeeld feliciteert met een verjaardag of jubileum, toon je jouw liefde voor die persoon en rozen zijn natuurlijk het symbool voor de liefde! En nee, dat hoeft niet te betekenen dat je verliefd bent op je jarige buurvrouw. Een bos rozen vol roze of witte rozen zijn perfect voor deze gelegenheden en geven niet de verkeerde boodschap. Geef een liefdevolle bos rozen en feliciteer je zus met haar verjaardag, zeg hoe trots je bent op je nichtje dat ze haar rijbewijs heeft gehaald of bedank je buurvrouw dat ze ook altijd even bij jouw de bladeren voor het huis weghaalt.

Een bos rozen geven aan iemand is een geschenk dat je geeft uit liefde, of dit nou romantisch, vriendschappelijk of collegiaal is. Iemand verrassen en lang laten genieten van een boeket, doe je met rozen! Vergeet niet om er een kaartje bij te doen met jouw persoonlijke boodschap!