Een vlaggenmast kiezen voor op het erf

Op de website van www.bosvlaggen.nl kun je veel verschillende vlaggen vinden, van zowel de Nederlandse vlag als de vele internationale vlaggen die er zijn. Ook is er een ruime keuze in vlaggen die bedrijven of particulieren zelf kunnen laten bedrukken, maar voor de meeste vlaggen is het toch wel handig als je in het bezit bent van een of meerdere vlaggenmasten. Wanneer je interesse hebt in een vlaggenmast voor in de tuin, dan zul je erachter komen dat er best nog wel wat keuze is wanneer je op zoek gaat naar de specifieke vlaggenmast die op jouw terrein mag komen te staan. 

Welk materiaal?

Zo begint de keuze bij de variatie in materialen die er te vinden is, heb je tenslotte liever een houten vlaggenmast, een polyester vlaggenmast of een aluminium vlaggenmast. Alle masten hebben natuurlijk een goede kwaliteit, maar de eigenschappen van de verschillende materialen, die verschillen natuurlijk wel. De prijzen kunnen daarbij ook verschillen. Wanneer je twijfelt kun je altijd contact opnemen met het verkopende bedrijf, zodat jij zeker weet dat je in een keer de juiste vlaggenmast kunt aanschaffen en achteraf geen spijt zult gaan krijgen. Het is altijd wel goed om je even in de materialen te verdiepen. 

De lengte van de vlaggenmast

Naast de keuze in materialen die er aangeboden wordt, is er ook een keuze in het aantal meters, zo kun je een vlaggenmast krijgen vanaf 4 meter hoog, variërend tot wel een lengte van 12 meter hoog. Goed om te weten is dat je voor een huis, tuin en keuken vlaggenmast geen vergunning hoeft aan te vragen wanneer de vlaggenmast 6 meter of lager is. Dat betekent dat wanneer je wel liever een hogere vlaggenmast wil, om bijvoorbeeld de zichtbaarheid te verbeteren, dat je beter eerst even contact op kunt nemen met de gemeente om een vergunning aan te vragen.