Een nieuwe stoel kopen

klassieke meubels 1

Soms is het tijd voor een huis make-over. Dezelfde oude stoelen die je jaren geleden hebt gekocht, worden na een lange tijd ook een beetje saai en de kwaliteit gaat achteruit. Dan is het een heel gedoe om te bepalen wat voor stoel je dan wilt. Dit ligt aan de plek waar je een stoel wilt en hoeveel stoelen je nodig hebt. Als ze stoelen zoekt voor aan de eettafel zal je waarschijnlijk iets heel anders uitzoeken dan wanneer je een stoel zoekt om in te relaxen. Een stoel om in bij te komen van de dag is al moeilijk genoeg. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een massagestoel of voor oorfauteuils.

Wat past bij jouw huis?

Een nieuwe stoel uitzoeken is natuurlijk leuk, maar de rest van je huis is dan waarschijnlijk al wel ingericht. Het is dan wel zo mooi om wel een stoel te kiezen die daar goed bij past. Als je in jouw huis bijvoorbeeld veel blauw hebt, kan je kiezen voor een blauwe stoel, maar dat hoeft niet per sé. Je kan ook kiezen voor een kleur die goed bij hetzelfde kleurenpalet past of juist een stoel die een compleet andere kleur is, zodat die er juist goed uitspringt. Het materiaal kan je ook matchen bij de rest van je interieur. Als je al een leren bank hebt of andere leren stoelen, is het wel zo logisch om voor een leren stoel te gaan.

Wat voor model?

Er zijn verschillende modellen waarin je goed kan relaxen. Een massagestoel is ideaal als je lekker wilt zitten terwijl je geniet van een massage. Deze stoelen kunnen vaak ook naar achter klappen, dus lig je lekker languit in je woonkamer. Niet iedereen hoeft zo’n uitgebreide stoel. Dan kan je ook genieten van oorfauteuils. Deze stoelen zijn groot en wijd, maar zitten wel heel comfortabel. Door de grootte heb je genoeg ruimte en je kan met je hoofd of schouder leunen tegen de hoge vleugels aan de zijkant.