De voordelen van een leren eetkamerstoel

leren eetstoel

In eetkamerstoelen heb je echt volop keuze. Je kan kiezen voor een leren eetstoel of een eetkamerstoel die geheel met stof is bekleed. We willen je hier graag laten zien wat de voordelen zijn van een leren eetkamerstoel in vergelijking met een stoel die bekleed is met stof.

Leer is een natuurproduct

Leer heeft het voordeel dat het een natuurproduct is. Dat wil zeggen dat elk stuk leer een eigen unieke uitstraling heeft. Dat maakt als we naar de leren stoelen ieder stoel misschien net weer een klein beetje anders in uiterlijk. Maar dat maakt het ook juist weer bijzonder en het geeft de stoelen een eigen karakter. Met stof heb je dit niet. Stof wordt met een machine gemaakt in de fabriek en als dit gebruikt wordt om stoelen te bekleden zien ze er allemaal precies hetzelfde uit.

leren eetstoel

Leer is heel makkelijk te reinigen

Valt er tijdens het eten wat op de stoel en heb je een vlek? Geen probleem met een vochtig doek veeg je alle vlekken en vuil er moeiteloos af. Dat is met stof natuurlijk een heel ander verhaal. Daar moet je misschien wel aan de slag gaan met een speciale vlekkenspray om de vlekken weg te krijgen. Een leren eetstoel is daarom heel handig helemaal als er jonge kinderen in het gezin zijn die best nog weleens kunnen knoeien tijdens het eten.

Het past bijna bij iedere stijl en is tijdloos

Nog een ander voordeel is dat leer bijna bij ieder interieur of woonstijl past. Leer gaat eigenlijk ook nooit uit de mode. Het is tijdloos en kan dus echt jarenlang blijven staan. Dat is met stof in een bepaalde kleur of print een heel ander verhaal. Dat is veel meer afhankelijk van trends en dat moet ook maar net bij de inrichting van je keuken of kamer passen. Terwijl dat met leer meestal geen enkel probleem is.

Leer is heel stevig

Een eetstoel heeft over het algemeen genomen best wel wat te verduren. Een leren eetstoel is heel stevig en gaat ook bij intensief gebruik echt heel lang mee. Mits je uiteraard wel het leer regelmatig het juiste onderhoud geeft. Een eetkamerstoel van stof is in de meeste gevallen al veel eerder versleten. Er komen met de tijd misschien wat slijtplekken of er ontstaan losse lusjes in de stof.

Een nieuwe stoel kopen