Een citroenplant voor binnen, pure zuiderse charme

Als je van zuiderse sferen houdt, dan kun je perfect exotische planten en bloemen in huis halen. Plaats bijvoorbeeld een citroenplant binnen en combineer het nog met andere zuiderse boompjes en planten. Groen in huis halen betekent rust en een gezonde sfeer creëren. Voeg daarbij nog een exotisch tintje en je krijgt een heuse tropische tuin in huis. De mogelijkheden zijn enorm: van één klein citroenplantje tot een hele reeks boompjes en planten.

Hoe kies jij je exotische planten voor in huis?

Er bestaan talloze tropische planten voor binnen in huis. Als je één enkele citroenplant voor binnen kiest, dan kan dit een echte eyecatcher zijn. Maar je kunt dit plantje ook aanvullen met bijvoorbeeld andere citrusboompjes: sinaasappel en citroen bijvoorbeeld. Of heb je al gehoord van de exotische vruchten kumquat en limequat? Ook dit zijn heerlijke vruchten die je binnen kunt kweken. Ga je echter liever voor veel groen? Combineer dan je citroenplant met bijvoorbeeld palmplanten, ficus of yucca. In functie van je meubilair en de stijl van je woning kies je voor fijne blaadjes of grote grove bladeren. Hoe veel planten je ook in huis haalt, je citroenplant zal altijd een schitterend plantje blijven.

Krijg je vruchten op je citroenplant?

In de meeste gevallen lukt dit makkelijk. Een citroenplant voor binnen vraagt niet zo heel veel aandacht. Een goede standplaats, voldoende water en regelmatig bemesten is het enige wat hij nodig heeft. Bij de aankoop van je citroenplant bekijk je goed de specificaties van de plant. Hier vind je ook alles over de verzorging. Of vraag gewoon raad aan de verkopers. Zo geef je precies die aandacht die je citroenplantje verdient. In ruil hiervoor krijg je overheerlijke vruchten. Stel je eens voor dat je zomaar even je eigen citroenen kunt plukken wanneer jij ze nodig hebt. Je plukt ze en onmiddellijk daarna verwerk je ze in gerechten, desserts, koele drankjes en cocktails. Verser kan het niet!

End Of Article