De wonderplant

Van bamboe dekbed tot een van de ingrediënten in de geneeskunde, bamboe wordt veel gebruikt in ons dagelijks leven, vlak onder onze neus. Bamboe is niet alleen grappig vanwege zijn snelle groei over de hele wereld, maar ook omdat het bekend staat als een van de snelst groeiende planten. Het is bekend dat de plant sterker is dan hout en zelfs bakstenen. De duurzaamheid van deze magische plant is ongetwijfeld een van de langste van alle andere materialen. Dit is de reden waarom bamboe andere materialen zoals staal en zelfs beton in architectuur en constructiewerkzaamheden heeft vervangen, en we zullen bespreken hoe.

Bamboe gebruik in de medische wereld

Behalve dat het populair is als bamboe dekbed vanwege zijn 100% hypoallergene aard, wordt bamboe ook gebruikt als een behandeling en medicijn voor allerlei ziekten en aandoeningen, zoals astma en galblaasproblemen. Niet alleen dat, maar vanwege zijn therapeutische eigenschappen wordt bamboe ook gebruikt voor de behandeling van hypertensie en zelfs bepaalde soorten en vormen van kanker. Gezien de populaire vraag en het gebruik ervan, wordt bamboe nu getest om nog meer te weten te komen over zijn vermogen en mogelijkheden om in de toekomst voor nog meer dingen te worden gebruikt. Wees dus niet verbaasd als je op een dag opkijkt en 80% van ’s werelds beste medicijn is gebaseerd op bamboe.

Nadelen van bamboe

Natuurlijk, zoals alle dingen in deze wereld, moet er een evenwicht zijn in alles. Dit wezen moet een ondergang of nadelen hebben, evenals voordelen voor alle dingen. Bij bamboe ligt zijn ondergang in de behandeling ervan. Als het niet wordt behandeld vlak voordat het wordt gebruikt als bijvoorbeeld architectuur materiaal, heeft het een grote kans op krimpen. De kans dat bamboe krimpt is veel groter dan bij andere materialen, wat een probleem kan zijn bij plaatsing in beton. Bamboe neemt ook veel water op. Dit is niet goed voor gebouwen, en zelfs niet voor het gieten en uitharden van beton.