De voordelen van trap renoveren

Ben jij van mening dat er echt iets aan jouw trap moet gebeuren? Dan kun je er voor kiezen om een nieuwe trap te laten plaatsen. De trap renoveren is de andere optie die je hebt, en in veel gevallen is een trap renoveren een heel interessante optie. Je leest hier meer over de voordelen van renoveren en waarom ook jij voor renovatie zou kunnen kiezen.

Is je trap nog veilig en stevig? Dan is trap renoveren een meer dan uitstekende optie

Hoe dan ook; elke trap zal na verloop van tijd oud en lelijk worden. Is er sprake van echte slijtage, dan helpt een blikje verf niet meer en is renoveren de beste optie, als je althans vast wilt houden aan de trap in de huidige vorm. Renovatie biedt bewezen een aantal voordelen. Is de basis van de trap nog veilig en zitten de treden nog goed in de trap en zitten er geen scheuren in het hout, dan is trap renoveren een prima mogelijkheid. Trap renoveren betekent vaak meteen ook een leuke make-over van jouw woning. Trap renoveren betekent immers dat de trap een totaal ander uiterlijk kan krijgen. Zo kun je renoveren met behulp van laminaat of hout. De keuze is wat dat betreft echt reuze. Je kunt meteen de kleur van de trap aanpassen aan de andere kleuren die je in jouw huis gebruikt. 

Met een traprenovatie verhoog je de waarde van jouw woning

Een trap renoveren betekent in negen van de tien keer ook dat jouw huis meteen meer geld waard wordt. Een oude versleten trap ziet er toch echt veel minder goed uit dan een prachtige gerenoveerde trap en dat heeft zeker weerslag op de totale waarde van de woning. Een ander voordeel van renovatie is dat je veel sneller klaar bent afgezet tegen de tijd die je kwijt bent als je een nieuwe trap laat plaatsen. Plaats je een nieuwe trap, dan krijg je vaak ook te maken met zaken als stucwerk en bovendien moet het afval die het oplevert allemaal verwijderd worden. 

Trap renoveren? Zo heb je veel minder afval dan wanneer je een nieuwe trap laat plaatsen

Het afvoeren van het afval is niet alleen veel werk, in veel gevallen betekent het ook een kostenpost. Je moet namelijk naar de gemeentewerf om daar het afval aan te bieden. Kies je voor trap renoveren, dan houd je enkel wat afgezaagde stukken treden over. Dit is echter niets in vergelijking met het afval die je hebt als je eerst de oude trap uitbreekt en een nieuwe trap laat plaatsen. Wat door velen ook nog wel eens als een voordeel van het renoveren van een trap gezien wordt, is het feit dat je niet te maken krijgt met krakende treden. Koop je een nieuwe trap, dan zal het nieuwe hout gaan werken en dan weet je bijna zeker dat je wel te maken krijgt met een krakende trap. En daar zit uiteraard helemaal niemand op te wachten.