De keuze maken voor het meest geschikte materiaal

De vlaggenmasten van vlaggenmasten.nl bestaan uit verschillende materialen. Doordat je de keuze hebt

kan het nogal moeilijk zijn om een beslissing te maken. De houten, aluminium en polyester vlaggenmasten hebben namelijk allemaal hun eigen kenmerken. Daarom is het verstandig om eerst bij de kenmerken van de verschillende materialen te beginnen. Met een houten vlaggenmast kan je een klassieke uitstraling bereiken. Doordat dit natuurlijk materiaal is, vergt dit wel onderhoud. De aluminium vlaggenmast is sterk, duurzaam en vergt geen onderhoud. De polyester vlaggenmast is het voordeligst. 

Welke aspecten spelen een rol?

Er zijn een aantal aspecten die een rol spelen bij vlaggenmast kopen. Om mee te beginnen is het van belang wat je budget is. De verschillende vlaggenmasten variëren namelijk in prijs. Afhankelijk van jouw budget zou je een keuze kunnen maken. Vervolgens is het van belang waar je de vlaggenmast wilt plaatsen. Indien je een vlaggenmast met commerciële doeleinden wilt gebruiken, zou je eerder voor een aluminium of houten vlaggenmast gaan dan een polyester vlaggenmast. Verder is het van belang hoe hoog je de vlaggenmast wilt hebben. De verschillende materialen vlaggenmasten gaan tot verschillende hoogtes. 

De vorm van de vlaggenmast

Er zijn twee vormen vlaggenmasten: conisch en cilindrisch. Een conische vlaggenmast heeft een kegelvorm, deze gaat van breed naar smal. Een cilindrische vlaggenmast loopt recht. Cilindrische vlaggenmasten worden om die reden vaak gebruikt om baniervlaggen mee te hijsen. Een baniervlag heeft een professionele uitstraling. Ook wanneer er sprake is van wind, is de vlag goed zichtbaar. Vlaggen als deze krijgen vaak de voorkeur bij sportvelden. Conische vlaggenmasten hebben een meer klassieke uitstraling. Conische vlaggenmasten krijgen daarom vaker de voorkeur bij woonhuizen. Er zijn eigenlijk nauwelijks verschillen tussen de twee vormen. Het ligt er maar net aan wat jij mooier vindt. De keuze voor het materiaal van de vlaggenmast is moeilijker dan de keuze voor de vorm.