Beton cire in jouw huis

Beton cire is dé trend van het moment. De Franse uitvinding heeft de afgelopen tijd veel indruk gemaakt bij veel mensen, en steeds meer mensen kiezen ervoor om beton cire aan te brengen in huis. De veelzijdigheid van beton cire, of betonstuc, is ongekend. Het kan aangebracht worden op vrijwel iedere ondergrond, van hout tot beton. Omdat het een stuk lichter is dan regulier beton en ook nog eens veel meer dekkend, kan het aangebracht worden op plekken waar regulier beton dat niet kan. Denk hierbij aan plekken als muren, tafelbladen of zelfs aan het plafond! De meeste mensen kiezen echter voor beton cire vloer woonkamer.

Op de vloer

Beton is een hard materiaal dat vaak wordt gebruik in de bouw van huizen en soms in de afwerking er van. Regulier beton is voor vloeren vaak te hard om gebruikt te worden. Het galmt namelijk heel erg en voelt koud aan. Beton cire vloer woonkamer heeft daar geen last van, die zijn namelijk een stuk zachter. Je zou in eerste instantie denken dat dat een nadeel is, maar het is eigenlijk een voordeel. Het zachtere materiaal absorbeert namelijk veel meer geluid waardoor het minder galmt. Een ander voor van betonstuc is dat het veel flexibeler is,  je kan het bijvoorbeeld kleuren. Omdat beton cire cement met hars is, is het eenvoudig om daar een kleurstof aan toe te voegen. Zo heb je dus niet alleen de saaie, lichtgrijze betonkleur maar ook verschillende tinten grijs en zelfs beige behoort tot de mogelijkheden!

Op de muur

Er zitten dus een tal van voordelen aan het gebruik van beton cire voor jou woonkamer. Naast het gebruik op grote oppervlaktes als de woonkamer van je huis, is het ook een goed idee om eens te kijken naar waar beton cire nog meer past in jou interieur en wie weet, misschien kom je erachter dat je naast de woonkamer, ook een beton cire aanrecht wil.