Wat zijn afkortzagen en waar dienen ze voor?

afkortzagen

Ben jij een handige Harry? Dat is nog maar de vraag! Want een spijker, hamer of schroevendraaier weten we allemaal wel te identificeren. Maar weet je ook wat een afkortzaag is? En weet je waar afkortzagen door dienen? Hier lees je alles over dit bijzondere gereedschap.

Wat is een afkortzaag?

afkortzagen

Als je staven, buizen, balken, latten, kokers of andere profielen moet zagen, kun je hiervoor het beste een afkortzaag gebruiken. Dit is een soort radiale cirkelzaag waarmee je uiterst nauwkeurig je materiaal kan afkorten of in verstek kan zagen. Een afkortzaag is zo’n gereedschap wat echt super handig is om te bezitten. Het is een handige draagbare machine die bestaat uit een cirkelzaagblad die boven een draaibare tafel hangt. Dit maakt het mogelijk om mooie hoeken te zagen.

Waarvoor gebruik je een afkortzaag?

Een afkortzaag is niet geschikt om platen te zagen, daarentegen is deze zaag wel heel geschikt om staven, buizen, kokers en bepaalde profielen door te zagen. Men dient bij het materiaal wel goed rekening te houden met het type zaagblad. Voor het zagen van metaal worden andere zaagbladen gebruikt dan het zagen van hout en kunststoffen. Daarnaast wordt voor het zagen van harde materialen extra koeling gebruikt zodat het zaagblad niet vast slaat of snel slijt.

afkortzagen

Waar koop je een afkortzaag?

Er zijn talloze plekken waar je een afkortzaag kunt kopen. Het kan in een winkel en dat is misschien wel handig als je echt advies nodig hebt. Online scheelt je echter ongetwijfeld geld. Online winkelen is sowieso al vaak goedkoper en een afkortzaag koop je dan ook het beste online, zeker wanneer je al weet welk type je nodig hebt.