Zeker weten dat je dakbedekking nog in orde is? Laat een dakinspectie uitvoeren

dakpannen AC dak

Dakpannen AC dak

Als eigenaar zijnde van een woning besef je je ongetwijfeld terdege dat een goed onderhoud van je huis van essentieel belang is. Je hebt hierbij wellicht al vastgesteld dat een daklekkage misschien wel het meest nare probleem is dat je als woningeigenaar kunt ondervinden. Alleen daarom al is het cruciaal dat je je dak zo goed mogelijk onderhoudt. Aangezien je hier bij veel huizen zelf niet zo veel aan kunt doen is het raadzaam bijvoorbeeld eens per jaar een dakinspectie te laten uitvoeren. Zo’n inspectie vormt hoe dan ook dé ultieme manier om de huidige staat van je dakbedekking te achterhalen. Het belangrijkste aspect is misschien nog wel dat je eventuele kleine schade die wordt opgemerkt gelijk kunt laten herstellen. Hiermee belet je deze kleine beschadiging uit te groeien tot een potentiële lekkage. In de volgende alinea lees je wat zoal geschikte momenten zijn om een dakinspectie te laten verrichten.

dak inspectie
Male Caucasian Roofer Installing Roofing Tiles On Newly Built Home.

Wat zijn goede momenten voor een nauwkeurige dakinspectie?

Er zijn verschillende goede momenten denkbaar om een zorgvuldige dakinspectie te laten uitvoeren door een dakspecialist, te weten:

  • Wanneer je van plan bent een huis te gaan kopen, maar je wilt voordat je een bod doet eerst meer zekerheid over de staat van de woning in het algemeen en het dak in het bijzonder.
  • Nadat je een huis hebt gekocht, maar voordat je erin gaat wonen.
  • Vlak voordat je je woning te koop zet. Een woning die in goede staat verkeert kan immers flink meer geld opbrengen dan een huis waarvan men kan vermoeden dat er wel wat mankementen aan zijn.
  • Periodiek als eigenaar van een woning zijnde. Dit puur om te controleren of alles in orde is en om eventuele kleine beschadigingen meteen te laten repareren.