Welke horeca koffiemachine past bij jou?

Een horeca koffiemachine is één van de belangrijkste apparaten in je zaak. Of je nu een café hebt, een kantine runt of een restaurant, overal wordt koffie geschonken. En al die kopjes koffie leveren een serieuze bijdrage aan je resultaat. De moeite waard dus om in te investeren en na te denken over waar je gasten blij van worden.

Daarbij is de tijd voorbij dat je alleen met simpele percolator koffie je gasten kon verblijden. Gasten verwachten een ruim assortiment aan koffievarianten. Van een sterke ristretto, tot een flat white en van een heerlijke cappuccino tot een latte machiatto met een smaakje. Om de juiste keuze te maken bij de aanschaf van een nieuwe horeca koffiemachine hebben we de verschillende apparaten voor je op een rijtje gezet.

Soorten horeca koffiemachines

Er zijn allerlei verschillende soorten op het gebied van een horeca koffiemachine. Zo heb je een koffiemachine waarmee je één of meerdere kannen koffie kunt zetten. Met een percolator kun je grote hoeveelheden koffie in één keer maken. Wil je meer kunnen variëren met koffie dan kun je kiezen uit een volautomaat of halfautomaat koffiemachine. Dan kun je koffie zetten in verschillende sterktes en per kopje.

Traditionele horeca koffiemachine

De traditionele koffiemachine lijkt het meest op een gewoon koffiezetapparaat. Hiermee kun je kannen koffie zetten. Je hebt ze in enkel formaat en formaat waarmee je meerdere kopjes tegelijk kunt zetten. Meestal hebben ze een warmhoudplaat om de koffie goed warm te houden. De kan koffie is in een paar minuten klaar. Handig als je een kleine groep mensen in één keer van koffie wil voorzien.

Percolator

Een koffie percolator werkt vergelijkbaar met een traditionele horeca koffiemachine, maar heeft een veel grotere capaciteit. Hiermee kun je in één keer tientallen koppen koffie maken. Het duurt even voordat de koffie klaar is, maar als de koffie gezet is dan kun je makkelijk een grote groep mensen een kopje koffie geven. De percolator houdt de koffie ook warm. Handig als je snel veel mensen van een kopje koffie wilt laten genieten.

Volautomaat horeca koffiemachine

Als je meer dan alleen gewone koffie wilt serveren dan heb je de keuze uit een volautomaat koffiemachine of een halfautomaat. Met een volautomaat koffiemachine zet je met één druk op de knop de koffie van je keuze, een espresso of een gewone koffie bijvoorbeeld. Met een uitgebreide versie van een volautomaat kun je zelfs melk opschuimen en gasten snel en efficiënt een latte of cappuccino voorschotelen.

Halfautomaat koffie machine

Bij een halfautomaat kun je de meest verschillende koffievarianten maken. Je maalt de bonen zelf en maakt daarmee de koffie. Je bepaalt zelf de sterkte van de koffie en de hoeveelheid. Voor de verschillende varianten met melk schuim je zelf de melk op met de horeca koffiemachine en maak je een mooi kopje koffie met melkschuim of warme melk. Je bent dan het meest flexibel en met een barista achter de automaat kun jij van de koffie die serveert een kunstwerk maken.