Wat te doen met één stopcontact

stekkerdoos

Het komt wel eens voor: je bent student, hebt een oudere kamer in een oud pand overgenomen, maar komt er achter dat de kamer maar één stopcontact heeft. Dan komt een stekkerdoos wel erg van pas. Stekkerdozen zorgen ervoor dat je bijna overal in je kamer meer bereik hebt qua stroom, wat dus ontzettend handig is als je leuke lampjes op je kamer wilt, of zelfs als je alleen al je laptop op wil laden bij je bureau, maar je stopcontact bij je bed zit. Als je een wat kleinere kamer hebt, valt dit reuze mee, maar zelfs dan is het fijner om meerdere uitlaten te hebben. 

stekkerdoos

Aan welke dingen moet je denken?

Het is dus al genoemd, je hebt stopcontacten nodig voor lampjes, maar je kan natuurlijk ook een schakelknop kunnen maken voor een algemene plafondlamp die je hele kamer verlicht als het donker is. Toch heb je dan nog plek nodig om je laptop of telefoon op te laden. Dit zijn absoluut nodige dingen die je niet mag missen in de wereld van vandaag. Niet dat lampen ook niet belangrijk zijn, maar mensen leven vaak genoeg in een rampgebied waar vaak de stroom uitvalt. In dat geval zijn er natuurlijk altijd nog kaarsen, maar al te veel licht bieden ze niet, hoewel ze wel meer sfeer creëren dan een grote lamp. 

Waar kan je ze kopen?

Stekkerdozen zijn zo algemeen en worden zo vaak gebruikt, dat je ze vrijwel bij bijna elk huis- en tuin winkel of Action kan kopen. Ook handigheid winkels en alles verkopers (zoals dus Action) bieden verlengsnoeren, stekkerdozen, en andere benodigdheden voor een kleine studentenkamer. Als je wat meer afgelegen ligt en inmiddels geen student meer bent, is het begrijpelijk dat je niet helemaal naar de stad toe wilt rijden. In dat geval kan je er ook voor kiezen om online een stekkerdoos te bestellen. Super handig, want tegenwoordig wordt er (bijna) overal geleverd!