Waarom steeds meer mensen voor therdex PVC kiezen

therdex PVC

Therdex is een merk dat vloeren maakt. Dat is er een van velen, dus waarom is deze zo bijzonder Omdat Therdex vloeren maakt die amper van echt hout te onderscheiden zijn. En dat terwijl therdex PVC gebruikt om de vloeren te maken. Steeds meer mensen kiezen voor alternatieven op echt hout omdat hout als materiaal duur is en minder duurzaam. Pvc is een van de beste alternatieven omdat het veel voordelen heeft.

Wat is PVC?

Om te weten of PVC bij je past, moet je eerst weten wat het is. PVC is de afkorting van ‘polyvinylchloride’. Deze vloer wordt gemaakt van verschillende lagen kunststof. PVC is een sterke vloer met een beschermende toplaag. Door de huidige technieken is het bijna niet meer te onderscheiden van echt hout.

Duurzaam en sterk

Allereerst zijn vloeren van PVC uitermate sterk. PVC vloeren hebben een fijne beschermende toplaag bovenop de kunststof lagen. Hoe sterker deze laag is, hoe langer de vloer mee gaat. PVC kan wanneer de toplagen goed zijn maar liefst 25 jaar meegaan. Dat is pas een duurzame vloer. De vloer is daarmee sterker dan de meeste soorten laminaat, vinyl en tapijt. 

Weinig onderhoud

Nog een voordeel: onderhoud is een eitje bij PVC. Je hoeft geen last meer te hebben van je allergieën met deze vloer in huis. Doordat PVC een glad oppervlak heeft blijft de vloer gemakkelijk schoon door alleen maar regelmatig te stofzuigen of dweilen. Reinigingsmiddelen heb je niet eens nodig. 

therdex PVC

Goed met vloerverwarming

Steeds meer mensen willen tegenwoordig vloerverwarming in huis. Het is steeds beter betaalbaar, zuiniger en gewoon fijn. PVC vloeren kunnen perfect gecombineerd worden met vloerverwarming. PVC past zich namelijk zonder moeite aan op de temperatuur in de omgeving. De warmte wordt daarnaast extra goed geleid door dit materiaal. Dat heb je te danken aan de verschillende lagen.