Waar moet je op letten bij een kluis kopen?

Een kluis kopen is iets dat steeds meer mensen overwegen. Het wordt ons immers steeds duidelijker hoe onvervangbaar bepaalde zaken eigenlijk zijn. Zagen we kluizen in het verleden vooral als iets voor de rijken, om geld en juwelen in op te bergen, tegenwoordig zien we in dat dit voor iedereen van toegevoegde waarde kan zijn. Een kluis kopen is iets dat je niet alleen doet om geld veilig op te bergen, maar ook om andere waardevolle zaken te beschermen. Denk aan fotoalbums van toen we klein waren of aan een erfstuk dat je van je grootouders gekregen hebt. Ze hebben misschien geen grote financiële waarde, maar zijn wel onvervangbaar en dus waardevol voor jou!

Wat voor kluis kopen?

Voordat je nu meteen overgaat tot een kluis kopen, is het goed om te weten dat er veel verschillende varianten bestaan. Sommige zijn bijvoorbeeld specifiek gemaakt om een bepaald soort artikelen in op te bergen, denk aan:

  • wapenkluizen
  • laptopkluizen
  • sluitelkluizen
  • datakluizen

Het is daarom goed om na te denken of jij er iets specifieks in op wilt bergen of dat jij het gewoon voor meerdere zaken wilt kunnen gebruiken. Daarnaast zijn er natuurlijk verschillende formaten. Je kunt een kleine kluis kopen, maar ook een exemplaar dat het formaat heeft van een gewone kast met dubbele deuren en meerdere legplanken. Ook daarom is het goed om vooraf na te denken over wat jij er allemaal in wilt opbergen, zodat je een formaat kunt kopen dat groot genoeg is. Je kunt ook gewoon voor de grootste variant kiezen, maar als je die ruimte niet nodig hebt, dan staat het alleen maar in de weg en grotere exemplaren zijn bovendien duurder. Wat je er in op wilt gaan bergen, bepaalt dus voor een deel welke variant jij het beste kunt kiezen. Voordat je een kluis kopen gaat moet je hier dus zeker over nadenken!

Eigenschappen kluizen

Daarnaast is het goed om te weten dat kluizen verschillende eigenschappen kunnen hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een kluis kopen die enkel beschermd tegen inbraak, maar er zijn ook varianten die ook brandwerend zijn. Mocht er brand uitbreken, dan zijn de spullen die hierin opgeborgen zijn dus zo goed mogelijk beschermd. Sommige brandwerende varianten bieden een bescherming van dertig minuten, waar anderen een bescherming van negentig minuten kunnen bieden. Ook dat is dus een aandachtspunt! Daarnaast kan ook het slot sterk verschillen. Je kunt een kluis kopen met een elektronisch codeslot, maar ook een vingerafdrukslot is een optie of een mechanisch cijferslot. Zo zijn er wat dat betreft dus ook verschillende mogelijkheden en dit is ook zeker iets om over na te denken. Tot slot is het zo dat je sommige kluizen in kunt bouwen, in bijvoorbeeld de muur of een vloer, terwijl je andere gewoon zo in de kamer neer zet. Dit zijn de belangrijkste eigenschappen om over na te denken voordat je een exemplaar gaat kopen. Wil je meer weten over de mogelijkheden en verschillende eigenschappen? Neem dan eens een kijkje op de website van Mustang Safes. Zij bieden veel keus aan kluizen, waardoor je bij hen altijd een kluis kopen kunt die helemaal bij jouw wensen aansluit!