Plant jij een haag met haagconiferen?

haagconiferen zijn dé ideale planten als jij graag een haag om je tuin wilt planten. Coniferen blijven immers het hele jaar door groen, waardoor je in iedere tijd van het jaar privacy hebt. Bovendien groeien haagconiferen best snel, waardoor je na een paar jaar echt een behoorlijke hoogte hebt. Je hebt keus uit verschillende soorten conifeer, waardoor er altijd een variant te krijgen is die jij mooi vindt en die goed past bij jouw tuin. Als je een natuurlijke afscherming van de ruimte rond je huis wilt, dan is dit dus een uitstekend idee!

Verschillende soorten haagconiferen

Als je gaat zoeken naar coniferen, dan zul je al snel zien dat er verschillende soorten verkrijgbaar zijn. haagconiferen zijn specifiek die varianten die heel erg geschikt zijn om een haag mee aan te planten. Ze hebben bijvoorbeeld een dichte structuur, waardoor je ook daadwerkelijk veel privacy creëert. Iemand kan er niet zomaar doorheen kijken. Maar ook binnen deze specifieke groep van coniferen heb je nog weer de keus uit verschillende varianten. Deze kunnen we globaal opdelen in drie subcategorieën, namelijk:

  • verschillende Thuja varianten
  • verschillende Californische cipressen, ook wel Chamaecyparis genoemd
  • dwergcipressen

Belangrijk om te weten is dat deze drie soorten allemaal ook nog weer verschillende ondersoorten hebben. Hierdoor kun je zeker uit meer dan tien verschillende soorten kiezen. Al deze soorten haagconiferen hebben verschil in kleur. Waar de een bijna blauw-grijs van kleur is, is de ander bijna goud-geel gekleurd. Ook diverse groentinten zijn uiteraard mogelijk. Maar dat is niet het enige punt waarop ze verschillen, ook de vorm van het blad kan verschillend zijn. Het zal voor zich spreken dat dit voor heel diverse uitstralingen zorgt. Daarom is het echt aan te raden om eerst de verschillende soorten haagconiferen die er zijn goed te bekijken om zo te ontdekken welke soort jij het mooist vindt voor in jouw tuin.

Koop bij een kweker

Een groot voordeel van alle soorten haagconiferen is dat ze winterhard zijn en onderhoudsarm. Daarnaast zijn ze ook gewoon heel erg sterk. Het moet dus raar lopen wil er zomaar eentje dood gaan. Ook voor mensen die geen groene vingers hebben is het een uitstekende plant om te kiezen. Nu is het zo dat het dus van nature een heel sterke plantensoort is, maar als je er zeker van wilt zijn dat je echt sterke exemplaren krijgt, doe je er goed aan om ze rechtstreeks bij een kweker te kopen. Koop je namelijk haagconiferen bij een tuincentrum, dan staan ze vaak al langere tijd te wachten tot ze eens een keer gekocht worden. Bij de kweker komen ze echter rechtstreeks uit de volle grond. Kies je voor Kwekerij Top & Top, dan weet je bovendien zeker dat ze hun best hebben gedaan om de kluit zo sterk mogelijk te maken. Daardoor is de kans bijzonder groot dat ze zonder problemen aan zullen slaan in jouw tuin. Wil je een haag aan gaan planten? Dan is het dus absoluut aan te raden om eens een kijkje te nemen bij het aanbod haagconiferen met kluit van Kwekerij Top & Top!