Hoe bestel je planten bij een online kwekerij?

Online planten bestellen is een gemakkelijke en handige manier om je huis of tuin te verfraaien. Toch is het niet zomaar gedaan. Je moet echt wel een beetje weten wat je doet als je planten wilt bestellen bij een online kwekerij. De planten die je hier kunt krijgen verschillen bijvoorbeeld allemaal in hun eigenschappen. Daarnaast gaan er met de aanschaf van planten altijd wat dingen gemoeid. Je moet dus een beetje op de hoogte zijn van hoe je planten bestelt bij een online kwekerij; dat gaan we vandaag aanpakken!  We vertellen je in een aantal stappen over waar je aan moet denken. 

Soort plant bij online kwekerij

Denk allereerst eens na over de soort planten die je wilt kopen. Hier komen natuurlijk allerlei factoren bij kijken. Belangrijke aspecten moeten allemaal worden meegenomen en dit moet je ook op een rijtje hebben. Denk hierbij aan dingen zoals de grootte, kleur, bloeitijd en de soort bodem waarin je de planten wilt zetten. Bekijk ook de eigenschappen van de planten omtrent de zon en schaduw en of ze binnen of buiten moeten worden geplant. Dit zijn enkele van de belangrijkste factoren die je moet overwegen, maar het is altijd goed om verder te kijken. Je kunt daarom best eens een kijkje nemen bij de beschrijving van de plant bij de online kwekerij. Hier staat vaak allerlei informatie die wellicht belangrijk is en je misschien op ideeën brengt! 

Zoek naar een online kwekerij

Er zijn veel online tuincentra die planten verkopen. Daarom is het ook nog lastig om de online kwekerij te vinden waar je mee in zee wilt gaan. We raden je dan ook aan om eens gebruik te maken van de mooie uitvinding die we internet noemen. Typ de soort plant in die je zoekt en kijk eens waar je terecht komt! Je kunt natuurlijk ook zoeken naar een online kwekerij die je aanspreekt en op de site van hen zoeken naar de plant die je op het oog hebt. 

Op de site 

De volgende stap ziet toe op wat je op de site van de online kwekerij vindt. Hier is allerlei informatie te vinden die belangrijk is voor je aanschaf en het proces daarna. Lees bijvoorbeeld eens de productbeschrijving van de planten die je wilt bestellen. Je weet dan beter wat je kunt verwachten, waar je aan moet denken en kunt misschien zelfs foto’s vinden van de plant in het echt. Bekijk ook de grootte, de verzendkosten en de verzendingsvoorwaarden. Het laatste zetje om de planten te bestellen vind je overigens in de reviews! Kijk hier eens wat anderen hebben ervaren en maak je keuze. 

Verzending van je online kwekerij

De verzending is enorm belangrijk. Kijk eens goed naar hoe de verzending in zijn werking gaat. Denk aan dingen zoals de kosten, maar ook de tijd die ze hebben om je planten te leveren en hoe ze de planten vervoeren. Bij sommige planten is het belangrijk dat ze op een speciale manier worden vervoerd en dan is het extra belangrijk dat dit goed gebeurt. Ook is het aan te raden om te kijken naar garantie van je online kwekerij en kijk ook naar het gebied van de verzending.