Een hoofdkussen kopen, waar moet ik op letten?

luchtbevochtiger bacteriën

Een goed hoofdkussen zorgt voor een goede nachtrust en voorkomt nek- en schouderklachten, hoofdpijn en stijfheid. Er is een kussen voor iedereen. Niet alle kussen passen bij jou. Neem daarom voor je investeert in een hoofdkussen de tijd om je te oriënteren en uit te zoeken welk product het beste bij je past. Want niks is lekkerder dan slapen als een roos en heerlijk uitgerust wakker worden en aan je dag beginnen. Dit zijn de dingen waar je op moet letten om de juiste keuze bij een hoofdkussen kopen te maken.

Hoofdkussen kopen: materiaalkeuze

De materiaalkeuze heeft een grote invloed op het ligcomfort en de ondersteuning van een kussen. Zoveel mensen zoveel smaken. Wat is jouw persoonlijke voorkeur? Hou je van een kussen dat gemaakt is van stevig materiaal en hard aanvoelt? Of heb je liever een kussen waar je hoofd in weg zakt en heerlijk zacht is. Geef je de voorkeur aan natuurlijke en ecologische materialen of ga je voor een synthetische variant bij het hoofdkussen kopen? Qua vulling zijn er ook legio mogelijkheden. Van dons tot traagschuim en koudschuim. Van polyether bolletjes tot latex vlokken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk.

Lighouding en ondersteuning

Bij hoofdkussen kopen is het belangrijk om te kijken naar de lighouding en de mate van ondersteuning die het kussen biedt. Afhankelijk van je lighouding verandert ook de functie van je hoofdkussen. Een rugslaper heeft minder ondersteuning nodig dan een zijslaper. Een kussen dat ervoor zorgt dat je wervelkolom recht ligt en jij ontspannen geeft een uitgeslapen resultaat. Ben jij een draaier, dan is het handig als je kussen je kan ondersteunen bij alle houdingen die je hebt ’s nachts. Dan kan een kussen met meerdere zones en diktes uitkomst bieden. Of een kussen dat je zelf kunt vormen naar de gewenste ondersteuning.

Hoofdkussen kopen: prijs

Je hebt al een kussen voor onder € 10,-. Ook zijn er kussens van € 1500,-. Het duurste kussen dat ooit is gemaakt is van Nederlandse makelaardij en kost ruim € 52.000,-. Het is gemaakt van Egyptisch katoen en een 24 karaats gouden stof met zes diamanten en een saffieren ritssluiting. Zo is er voor elk wat wils. Waar kies jij voor? Als je wilt dat je kussen jarenlang mee gaat, zijn vorm behoudt en hygiënisch blijft kun je het beste investeren in een kussen van duurzame materialen. Dat is vaker wat duurder dan een eenvoudig kussen. Je kunt natuurlijk ook elk jaar een nieuw kussen kopen.

Proefslapen

Een mooie optie bij een kussen kopen is het proefslapen. Dan kies je online of in de winkel één of meerdere kussens om thuis uit te proberen. Zo kun je daadwerkelijk ontdekken welk kussen jou laat slapen als een roos en uitgerust weer wakker maakt. Het is een effectieve manier om de beste variant voor jouw lichaam en voorkeuren te ontdekken zonder onnodig kosten te maken. Proefslapen maakt een hoofdkussen kopen tot een geslaagde missie met ultiem slaapgenot.