Deurbeslag voor binnen en buiten

kerntrekbeslag_zwart_kruk_kruk

Deurbeslag is het hang-en-sluitwerk van deuren, het omvat alles wat rond de deur wordt gehangen. Het gaat dus om de deurkrukken, deurschilden, knoppen en rozetten. Deurbeslag is er voor zowel binnen als buitendeuren en dit verschilt flink van elkaar. In deze blog gaan we het verschil tussen deurbeslag voor binnen en buiten uitleggen.

Deurbeslag voor binnen

Deurbeslag voor binnen is normaal gesproken vooral bedoeld voor de sier, dit moet mooi bij de binnendeur passen. Bij moderne binnendeuren zijn deurkrukken of knoppen van RVS of mat zwart erg fraai. Bij klassieke binnendeuren is deurbeslag met een retro look passender. Je ziet dat het dus belangrijk is om goed na te denken over het deurbeslag wat bij jouw binnendeur past, dat kan je deur maken of kraken. Binnendeurbeslag is niet beveiligd, dit wil zeggen dat het niet verstevigd is om inbraken tegen te gaan. Dit komt omdat er vaak geen sloten op binnendeuren zitten en als het goed is komt een inbreker natuurlijk niet langs de buitendeuren.

Deurbeslag voor buiten

Deurbeslag voor buiten heeft als primaire functie het beveiligen van de deur. Naast het cilinderslot heeft het deurbeslag voor de voor- en achterdeur een belangrijke rol. Je kan namelijk kiezen voor veiligheidsbeslag, dit beslag is beschermd tegen kerntrekken. Kerntrekbeslag is gemaakt van gehard aluminium of gehard staal en hierdoor is het met gereedschap niet open te breken. Ook zit er een plaatje voor het cilinderslot waardoor er geen schroef in gedraaid kan worden. Deurbeslag voor buitendeuren wordt wel steeds fraaier, veiligheidsbeslag is in alle soorten en maten beschikbaar, tegenwoordig ook in een mooie mat zwarte uitvoering!

Hopelijk hebben we je met deze blog genoeg informatie gegeven over deurbeslag.