De zonnige parel in het Zwarte Woud

Freiburg

Bij het denken aan Duitsland verschijnen vaak beelden van historische steden en sprookjesachtige kastelen. Echter, er zijn plekken die zowel dit erfgoed als een frisse levendigheid bieden. Freiburg is zo’n stad, bekend om haar zonovergoten dagen en gelegen aan de voet van het Zwarte Woud.

Freiburg

Wandelen over de Bächle, de unieke kanalen van Freiburg

Een van de meest opvallende kenmerken van Freiburg zijn de kleine stroompjes, bekend als Bächle. Deze lopen door bijna elke straat van de oude stad en geven Freiburg een unieke charme. Oorspronkelijk bedoeld om water te leveren en branden te bestrijden, zijn ze nu een favoriet onder zowel bewoners als bezoekers. Het wordt vaak gezegd dat wie per ongeluk in een Bächle stapt, zal trouwen met een Freiburger. Als je honger krijgt tijdens je bezoek aan Freiburg, is de Markthalle de plek om te zijn. Gelegen in het hart van de stad, biedt deze hal een breed scala aan culinaire hoogstandjes. Van traditionele Duitse delicatessen tot internationale gerechten, er is iets voor elke smaak. Neem de tijd om de verschillende kraampjes te verkennen en trakteer jezelf op een smakelijke snack of een uitgebreide maaltijd.

Het adembenemende uitzicht vanaf de Schlossberg

Naast het historische centrum en de levendige markt, heeft Freiburg nog een ander juweeltje: de Schlossberg. Deze heuvel biedt een panoramisch uitzicht over de stad en het omliggende Zwarte Woud. Je kunt de top bereiken via een ontspannen wandeling of met de kabelbaan. Eenmaal boven, is het uitzicht werkelijk betoverend, vooral tijdens zonsondergang. Freiburg is niet zomaar een stad. Het is een plek waar traditie en moderniteit samenkomen, waar de natuurlijke schoonheid van het Zwarte Woud samengaat met de levendigheid van een stedelijke omgeving. Als je op zoek bent naar een bestemming die je zowel rust als avontuur biedt, dan is Freiburg de perfecte keuze.