De lucht en de ziel zijn één

Ik was aan het kijken om een pneumatische palenrammer huren. Maar waarom zou ik een pneumatische palenrammer huren huren? Omdat je soms gewoon lucht nodig hebt in plaats van iets anders? Wist je dat lucht in vele culturen geassocieerd wordt met de ziel? De Griekse goden bliezen hun gekleide mensen het leven in met adem. Sterker nog, het woord ziel en adem betekent in het oud-Grieks vaak hetzelfde. Dus geen wonder dat de twee verwant zijn aan elkaar. Ook wordt lucht gezien in veel westerse en ook oosterse opvattingen als één van de vier elementen die de wereld controleren.

De Aziatische stijl

In het oosten voegen ze vaak nog een element of meerdere elementen er aan toe. Hout, licht, duisternis zijn de meest populaire toevoegingen maar in het westen houden we het vaak bij de vier elementen die we allemaal zo goed kennen: vuur, water, aarde en lucht. Je ziet het ook terug in popcultuur zoals Avatar: the last airbender. In de serie Avatar: The Last Airbender is lucht een representatie van een stijl van leven. Dus niet het draait niet zoals bij de Grieken om leven en ziel maar gaat meer over een vorm van energie die een bepaalde levensstijl vereist van zijn of haar gebruikers.

Hoe wordt lucht gezien dan?

Lucht is nog makkelijker dan water en gaat alles uit de weg en de gebruikers van lucht in de serie zijn angsthazen die geweld belachelijk vinden en graag de wereld luchtig bekijken. Dat is ook onderdeel van hoe ze lucht gebruiken. Ze ontwijken vaak anderen en gebruiken hun lucht om mensen weg te duwen. De lucht gebruikers in de serie waren nomaden die niet uitgebreide naties of steden maakten. Gebruikers van lucht waren in dat opzicht uniek omdat de andere gebruikers best wel territoriaal waren. De vuur gebruikers wouden zelfs de hele wereld veroveren. Dat is toch te gek voor woorden