PVC vloeren

PVC vloeren zijn een nieuwe trend in vloerbekleding. Door keuze uit vele kleuren en dessins zijn de vloeren geschikt voor ieder woning. Ze zijn onderhoudsvriendelijk en waterbestendig waardoor PVC vloeren ook geschikt zijn voor een keuken- of badkamervloer. Ook commerciële instellingen kiezen door de positieve eigenschappen steeds vaker voor dit type vloer.

De vloeren zijn opgebouwd uit drie lagen. De rug is de basis van de vloer. Goede kwaliteit bestaat volledig uit zuiver PVC waardoor de vloer over een zeer goede stabiliteit beschikt. Op de filmlaag komt de print die zichtbaar is, en het motief en uitstraling van de vloer bepaald. De toplaag beschermd de vloer tegen slijtage en kleurverlies. Een toplaag van 0,3 mm is geschikt voor gebruik in huis terwijl een toplaag van 0,55 mm geschikt is voor commerciële instellingen. Door de toplaag van een structuur te voorzien, de ‘embossing’, krijgt de vloer een realistische uitstraling. Bij ‘in register embossing’ volgt de structuur het ontwerp van de print waardoor het resultaat levensecht aanvoelt. Desgewenst zorgt een beschermende polyeturaan laag voor een meer natuurlijke, matte uitstraling.

Varianten en voordelen

Er zijn twee soorten PVC vloeren. Een PVC click-vloer is snel en eenvoudig te leggen op bijna de manier als laminaat. Een vaste vloer wordt verlijmd op de betonnen ondervloer. De vloer moet hiervoor wel geheel egaal zijn. De vloeren zijn zeer geschikt voor vloerverwarming omdat ze de warmte goed gelijkmatig naar boven geleiden. Bescherm de vloer door stoelen en tafels te voorzien van beschermvilt.

De voordelen zijn:

  • Zeer sterk en slijtvast.
  • geschikt voor iedere ruimte.
  • Onderhoudsvriendelijk.
  • Brandvertragend.
  • Vochtbestendig.
  • Een realistische uitstraling.